google-site-verification=S88ELsts1jxT75kItMtDKHRqFRt87y4rwkdOePuyRxI
top of page

onze

DIENSTEN

CHAPE- & ISOLATIEWERKEN

Chape is een mengsel van zand, cement en water dat zich bevindt tussen de draagvloer (bijv. betonwelfsels) en de vloerbedekking (zoals tegels en parket).

Afhankelijk van de plaats en de verdieping worden er verschillende soorten chape gebruikt.

Een uitvullingschape is een chapelaag met als doel een vlakke ondergrond te bekomen. Leidingen kunnen in de uitvullingschape worden weggewerkt.

Een eindchape is, zoals het woord doet vermoeden, de chapelaag waarop de vloerbedekking wordt aangebracht. Dit kan rechtstreeks in de chape (door de vloerder) of na het uitdrogen. Belangrijk om weten is dat vooral bij het leggen van parket de chape volledig uitgedroogd moet zijn.

Omdat een chape steeds een zekere uitdrogingsperiode vereist kan er gekozen worden voor een sneldrogende chape. Deze variant vraagt slechts een uithardingstijd gaande van enkele weken tot enkele dagen.

Naast het plaatsen van de dekvloer worden er ook uitzetvoegen en randisolatie aangebracht om het krimpen en uitzetten van de chape op te vangen.

Verder is het o.m. ook mogelijk om wapeningsnetten en of vezels aan te brengen.

Deze worden in de chape ingewerkt als versteviging.

Bij vloerverwarming gebruiken wij een chapetoevoegmiddel met een hoge plastificerende eigenschap waardoor een betere werking van de vloerverwarming wordt bereikt.
Door toevoeging van hulpstoffen wordt veel minder water gebruikt bij het aanmaken van de chape waardoor de droogtijd eveneens korter is.

Daarnaast voeren wij ook thermische en akoestische isolatiewerken uit. 

Wij staan in voor een perfecte geplaatste thermische isolatie o.a. gespoten PUR, PIR-platen, XPS-platen, EPS-platen en isolatiebeton.

Ook voor akoestische isolatie kan u bij ons uit een breed gamma mogelijkheden kiezen, die we graag persoonlijk met u uitwerken op maat. Deze worden vaak in verschillende gebouwen gebruikt om het geluid te dempen.

VERKOOP, VERHUUR & ONDERHOUD MACHINES

Naast onze afdeling van chape- en isolatiewerken hebben wij ook een dienst die zich bezighoud met de verkoop, verhuur en onderhoud van chape- en isolatiemachines.

Eveneens leveren wij op maat uitgewerkte machines door samen te zitten en mee te denken over uw specifieke eisen die gesteld en gevraagd worden. 

Wenst u zelf uw chape te leggen, kan u bij ons ook terecht voor het huren van  chapemachines die in eigen atelier onderhouden worden. Zo kunnen wij steeds garant staan voor een uitstekend werking en kwaliteit.

MACHINES

BENODIGDHEDEN VOOR VLOERDER & CHAPPER

Als professionele vloerder of chapper kan u bij ons terecht voor alle benodigdheden.

Gaande van schuurborden en waterpassen, knielappen, chapebroeken, chapeleidingen tot koppelingen, meetinstrumenten (Nivo-comp, diverse lasers), enz...

Graag helpen wij jullie verder met alle vragen.

BENODIGDHEDEN
bottom of page